Twee voor twaalf in de golfsport

Michel Put
28 mei 2019

De golfsport ligt in Nederland volledig op z’n gat. De meeste golfclubs zijn hopeloos ouderwets. Bijna de helft van alle golfers is 65+. Aanwas van jeugd is er nauwelijks. De meeste golfers komen nooit verder dan HCP 54. En elk jaar opnieuw stoppen er 20.000 mensen (!) met golf. Ze vinden er niks aan omdat ze nog geen deuk in een pakje boter slaan. Zonde, want golf is zo’n mooie sport!

De belangrijkste oorzaak van het probleem is dat 99.9% van alle golfleraren hun leerlingen nog steeds laten starten in de traditionele setup positie. Daardoor is het voor de gemiddelde amateur-golfer bijna onmogelijk om überhaupt goed te worden in het spel. Dat lukt alleen de echte freaks die bereid zijn om jarenlang af te zien en door te ploeteren.

Het is nog niet te laat voor de golfsport…

De oplossing is simpel. Vergeet de traditionele setup positie (de starthouding). De waarde van deze houding is namelijk NUL. Een goede golfer keert nooit meer terug in deze houding tijdens de swing. Op het belangrijkste moment in de golfswing (impact / het raakmoment) is de houding van een goede golfer totaal anders. Lijkt niet op de traditionele setup positie. Dus waarom zou je in godsnaam in deze traditionele setup houding starten?

🤔Wat dan wel? Start je golfswing in de raak houding van de pro’s! Je maakt dan dankbaar gebruik van het zelf waarnemend vermogen van je lichaam. Het fenomeen ‘muscle memory’ is veel sterker dan je denkt…

Golf wordt zo leuker omdat de golfswing eenvoudiger wordt. En dat zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor de problemen in de golfsport.

Meld je aan bij True Groove

Gemiddeld halen ‘True Groovers’ in korte tijd ruim 10 slagen van hun handicap af. Zou jij dat ook willen? Meld je dan aan voor golf coaching sessies bij True Groove onder leiding van PGA professional Michel Put en ervaar meer plezier en golfgeluk.

Wij organiseren ook events voor ondernemende golfers. Het eerstvolgende event is ‘Slagkracht’ op donderdag 13 juni 2019 bij Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam.

Claim hier jouw ticket met 50% korting.