Cobra Golf RADSPEED Golfclubs

Michel Put
05 mrt 2021

Welkom in 2021! Vanaf dit jaar gaat het allemaal nog weer sneller, nog verder en nog preciezer. Onze partner Cobra/Puma Golf lanceerde begin deze maand het nieuwste van het nieuwste: de revolutionaire RADSPEED golfclubs. Wat betekent dit voor jou en wat vinden wij er van? Lees het in deze blog.

Cobra RADSPEED ONE

Het Nieuwe Golfen + ONE Length = 🚀

Sinds december 2020 werken we samen met Cobra/Puma Golf. In de afgelopen drie maanden hebben we ruim 30 Nieuwe Golf(st)ers mogen fitten met ONE Length golfclubs. Met de ONE Length sets zijn al heel wat rondes gespeeld. Met behulp van de Arccos tracking software (die standaard op de ONE Length clubs zit) monitoren wij de Nieuwe Golf(st)ers op scores, slagen, afstandentabel en hun ontwikkeling in de baan.

Na 5 rondes ‘unlock’ je in de ARCCOS-app ook jouw persoonlijke Artificial Intelligence caddie. Die je op elke golfbaan bij elke slag van het beste advies voorziet passend bij jouw golfspel en de weersomstandigheden. Klinkt misschien als toekomstmuziek, maar het bestaat al en het werkt écht.

ONE SET-UP ONE SWING

ONE Length is een innovatief concept dat perfect aansluit bij Het Nieuwe Golfen omdat jij jouw golfspel simpeler maakt door:
– Eén houding;
– Eén balpositie;
– Eén zwaaivlak;
– Eén zwaailengte;
– Eén afstand tot de bal;
– Eén startpositie die ook nog eens jouw impactpositie is.

 

Bryson Dechambeau:

“Als ik mijn pitching wedge train, dan train ik ook tegelijk al mijn andere ONE LENGTH clubs!”

NIEUW: RADSPEED ONE Length wedges, ijzers & hybrides 

Radspeed IronsDe ONE Length familie is uitgebreid met de RADSPEED ONE Length wedges/ijzers/hybrides. Wat maakt de RADSPEED zo speciaal? Het is de eerste golfclub waarbij gebruik is gemaakt van een 3D-geprinte medaillon in de achterkant van het clubhoofd. Een carbonstrook  in de bovenkant van de clubhoofd zorgt dat er nog meer gewicht zit in de onderkant van het clubhoofd, waardoor de bal ook hoog de green in gespeeld kan worden met minder loft.

De schroef in de teen en extra gewicht in de hiel van het clubhoofd zorgt voor meer stabiliteit bij ballen die buiten het midden worden geraakt. Het slagvlak zorgt voor een hogere smashfactor, waardoor de balsnelheid toeneemt wat tot meer afstand leidt.

Wil je meer consistentie, afstand en de meeste vergeving in een club kom dan de ONE Length RADSPEED testen. In de fitting bepalen we wat de beste combinatie is van clubhoofd, shaft en grip voor jouw golfspel. Daarna maken we de set-samenstelling van ONE Length wedges, ijzers & hybrides die aansluit bij jouw swingdata en jouw spelvoorkeuren.    


RADSPEED
fairway clubs

KING RADSPEED Tour Fairway

De fairway clubs van Cobra RADSPEED hebben ook een metamorfose ondergaan. Door een combinatie van veel gewicht in de teen en hiel voor in het clubblad en minder gewicht achter in het clubhoofd zorgt voor een hoge lancering, weinig spin en veel vergeving. De infininty edge slagplaat zorgt voor een vergroting van 95% van het gebied dat zorgt voor maximale balsnelheid.

Het clubhoofd is lichter gemaakt en het gewicht is verdeeld om de vergeving groter te maken. De clubhoofden zijn in verschillende graden te krijgen. En de club is zelf ook nog in te stellen met bereik van 3 graden (-1,5gr tot +1,5gr) in draw stand om je slice tegen te gaan. Ook deze fairway clubs kun je testen tijdens onze ONE Length Fitting Experience.

RADSPEED Drivers

Radspeed Drivers

De splinternieuwe drivers van de RADSPEED serie zijn er in drie uitvoeringen:

Radspeed Driver

RADSPEED

Door de ‘Radial Weighting’ is de vergeving groter geworden met behoud van balsnelheid. De twee gewichten voor en achter kunnen aangepast worden. Deze versie is voor de betere golf(st)er die de balvlucht (hoog – laag, draw –fade) van de tee wil shapen.   

 

Radspeed Driver XB

RADSPEED XB

Staat voor eXtreme Back. Het verstelbare gewicht zit achterin het clubhoofd en door meer gewicht achter in de kop te zetten is het clubhoofd extreem vergevingsgezind. Dus meer afstand en meer fairways raken. Wie wil dat nu niet?

 

Radspeed Driver XD

RADSPEED XD

Staat voor eXtreme Draw. Door de gewichtsverdeling in het clubhoofd word je geholpen om die vervelende slice ballen die naast de fairway komen (en ook nog eens veel te kort) te bestrijden. 

 

Door een passende shaft bij jouw clubhoofdsnelheid, de instellingen van loft en gewichtsverdeling kunnen we tijdens de fitting de club finetunen passend bij jouw golfswing en swingdata. Alles maken we inzichtelijk op de Flightscope, want meten is weten. Alles begint bij ons bij data.

Wil je ook dat de COBRA RADSPEED familie jouw golfspel gaat verbeteren en je GOLFGELUK verhoogt. Boek dan een gratis ONE Length Fitting Experience bij Tom ‘mister ONE Length’ van Haaren bij Golfcentrum Noordwijk.

Arccos Caddie

Uiteraard zijn ook alle Cobra RADSPEED golfclubs weer voorzien van het fantastische Arccos Caddie tracking systeem. Zodat jij bij elk schot precies weet welke club je moet pakken. En wij kunnen met je meekijken en jou van afstand feedback geven en/of coachen.

Cobra Connect Devices

Wat vinden wij er van? Onze eindconclusie.

Ons doel is om golf makkelijker te maken waardoor jij meer golfgeluk ervaart. De RADSPEED golfclubs gaan jou – als amateurgolfer – écht helpen om verder en rechter te slaan. Geen geslinger meer over de baan, maar gewoon elke keer in een rechte lijn naar de hole. Wel zo efficiënt. Je ziet misschien wat minder van de omgeving en je zet wat minder stappen tijdens een ronde. Maar goed, als dat de nadelen zijn… 😊

Zien we jou binnenkort ook in Noordwijk voor een custom ONE Length Fitting Experience?

Op jouw golfsucces!

Groet met impact 💥

Team True Groove